COBA Systems oficijelni sajtKNJIGOVODSTVO AUTOBUSKOG PREVOZNIKA
PRODAJA AUTOBUSKIH KARATA ZA INOSTRANSTVO I U ZEMLJI
 

 

 

PROČITAJTE OSNOVNO O PROGRAMU 

Program za prodaju autobuskih karata za zemlju i inostranstvo na blagajni prodajnog objekta, za specificiranje dnevnog pazara od prodatih karata i za specificiranje i obračun prihoda ostvarenog kroz svaku od država kroz koje prolazi linija - jer je ovaj prihod osnovica za obračun poreza za svaku državu.    
 

TEHNOLOGIJA RADA:

Na osnovu podataka iz dobijene dozvole-licence za autobusku liniju:

1. Prvo se formira spisak autobuskih linije sa karticom svake linije sa podacima o liniji na toj kartici
 

2. Zatim se formira spisak stanica na svakoj autobuskoj liniji sa karticom za svaku stanicu sa podacima o stanici na toj kartici
 

3. Zatim se formira cenovnik-matrica za svaku liniju - cene između bilo koje dve stanice na liniji - za karte (u jednom pravcu)
 

4. Zatim se formira cenovnik-matrica za svaku liniju - cene između bilo koje dve stanice na liniji - za povratne karte (u oba pravca)

Nevezano za dozvolu-licencu za autobusku liniju:

5. Formira se spisak prodatih karata - dnevni pazar - za svaki dan posebno - i ovaj dnevni pazar sadrži karte za bilo koju liniju.
 

Svaki operater - svaka kasa - formira svoj dnevni pazar, a završeni dnevni pazar za jedan datum, pripaja se zajedničkoj arhivi dnevnih pazara iz koje se više ne može vaditi i menjati.

 

Dnevni pazar se automatski formira kao posebna specifikacija za svaku liniju. Dnevni pazar za liniju se sastoji od spiska prodatih karata na toj liniji i posebnog spiska specifikacije za obračun osnovice za PDV i iznosa PDV za prihod od prevoza putnika ostvaren kroz Srbiju i kroz svaku državu kroz koju linija prolazi. Dnevni pazar se štampa ili snima u TXT ili u PDF fajl i šalje se knjigovodstvu firme na knjiženje.

 

Napomena:

Programom se na laserskom ili termalnom ili matričnom štampaču mogu štampati karte u zahtevanom broju primeraka i zahtevanoj formi. Ova opcija posebno se radi za svakog kupca programa i posebno se ugovara što znači da ne ulazi u ovde datu cenu programa.
                                                                                                                                                         


PITAJTE

COBA Systems oficijelni sajtCOBA Systems TimPROGRAMI ZA FISKALNE KASEUPUTSTVA PITANJA I ODGOVORI