PROGRAMI ZA KNJIGOVODSTVO I POSLOVANJE

Izgled 

Trgovina MaloprodajaProgramski paket za knjigovodstvo više firmi (za knjigovodstvene agencije) ili za jednu firmu


ANIMATE GIFSkraćeni (specijalizovani) Programski paket samo za Trgovinu i Maloprodaju

Glavni Meni Programa za Robno knjigovodstvo maloprodaje


Maloprodaja trgovačke robe koja se na zalihama prodavnice vodi po maloprodajnim cenama.

U maloprodajnoj ceni artikla sadrži se razlika u ceni i PDV.  U momentu prodaje, u momentu fakturisanja, u fakturi se iskazuje procenat PDV-a i obračunava se PDV. Svakom novom nabavkom robe izračunava se nova maloprodajna cena nabavljene robe koja je na dalje i maloprodajna cena robe na zalihama. Ako ima zaliha po nekoj drugoj ceni vrši se nivelacije cene zaliha na novu maloprodajnu cenu. 

Magacin se zadužuje po maloprodajnoj ceni robe i razdužuje se po maloprodajnoj ceni robe. Prodajna cena robe odnosno cena za kupca je maloprodajna cena robe umanjena za dati rabat. PDV koji se sadrži u ceni umanjuje se za PDV obračunat na iznos datog rabata. U situacijama kada se daje rabat  automatski se koriguje i knjigovodstvo tako da se knjiženi ukalkulisani PDV umanjuje za PDV obračunat na iznos datog rabata. 

Ovde se u maloprodajnoj ceni artikla sadrži ukalkulisana (prognozna) razlika u ceni i ukalkulisani (takođe prognozni) PDV. Maloprodajna cena = Fakturna cena + troškovi nabavke + razlika u ceni + PDV. Cena za kupca = Maloprodajna cena - rabat. Osnovica za PDV = Maloprodajna cena - rabat. Za izračunavanje PDV koji se sadrži u maloprodajnoj ceni primenjuje se obrnuta PDV stopa = (100 x stopa) : (100+stopa)Glavni Meni Programa za dodatno prosto knjigovodstvo


Download: Preuzmite Program i dokumentaciju

Kliknite levi klik mišem na svaki od naslova:

Dokumentacija

Bazni Program

Radni Program

Prvo se instalira Bazni Program a zatim se instalira Radni Program